Hout, een natuurlijk materiaal, voegt op diverse manieren waarde toe aan uw tuin. Naast weelderig groen mag hout niet ontbreken in het tuinontwerp. Bijna elke tuin herbergt daarom houten constructies, variërend van pergola’s, paviljoens, terrasplanken en schermen tot veranda’s, tuinhuisjes, blokhutten, beschoeiingen, plantenbakken, overkappingen, haardhoutopslag en carports. Wij delen niet alleen een voorliefde voor werken met hout, maar bieden ook praktische en verrassende ideeën en oplossingen, geschikt voor zowel ruime als bescheiden budgetten.

HOUTWERK

Functionaliteit, gebruiksgemak en onderhoud staan centraal. Bij het gebruik van hout in de tuin is kennis van houtsoorten en hun eigenschappen van groot belang. Het doel is immers om langdurig en zorgeloos van het houtwerk te genieten. Hoveniersbedrijf Hendrickx, gevestigd in Emmeloord, voorziet u van advies over de mogelijkheden. Samen met u kijken we naar het onderhoud, waaronder impregneren, schoonmaken, schilderen, beitsen of lakken.

PERGOLA OF PAVILJOEN

Optimaal genieten van uw tuin kan onder een prachtig begroeide pergola, berceau of paviljoen op een beschutte, schaduwrijke plek. Hier heeft u privacy, weg van nieuwsgierige blikken, of u nu in de schaduw of halfschaduw wilt vertoeven. Een pergola voegt sfeer, diepte en hoogte toe aan de tuin en is functioneel door de mogelijkheid om er mooie klimplanten met of zonder bloemen tegen te laten groeien. Het bepalen van de juiste hoogte is cruciaal, evenals het kiezen van de juiste locatie voor de pergola om het zicht op de tuin niet volledig te belemmeren. Van klassiek tot modern, er zijn talloze vormen mogelijk.

TERRASPLANKEN

Vlonderplanken vormen een uitstekend alternatief voor bestrating en geven uw tuin een geheel nieuwe uitstraling. Als u aan het water woont, kunt u met een vlonder zelfs uw tuin uitbreiden. Door een deel van de vlonder over het water te plaatsen, creëert u extra tuinoppervlak (wel afstemmen met de gemeente). Vlonders passen goed bij waterpartijen, maar zijn ook geschikt zonder water in de buurt. Ze bieden een eenvoudige en voordelige manier om uw tuin een compleet ander uiterlijk te geven, bijvoorbeeld door tegels te vervangen. De combinatie van bestrating en houten vlonders levert fraaie en verrassende resultaten op en zorgt voor een warme, natuurlijke uitstraling. Vlonders kunnen ook goed samengaan met beschoeiing en damwanden langs de waterkant, wat extra vierkante meters aan tuinruimte oplevert.

SCHERMEN

Wij plaatsen diverse soorten schermen en poorten in uw tuin, variërend van natuurlijke houten schermen tot robuuste hout-beton schuttingen met motief, of een solide combinatie van beide. Voor geluidsoverlast bieden geluidswerende schermen een oplossing. De lengte en hoogte van de erfafscheiding kunt u grotendeels zelf bepalen. Hoveniersbedrijf Hendrickx is een erkende dealer van geluidswerende schermen en beschikt over de kennis en uitrusting om deze te plaatsen.

VERANDA

Een buitenruimte met tuinplezier binnen handbereik. Ontspannen en genieten kan in een overdekte loungehoek, ongeacht of deze achterin de tuin staat, aan de berging of het huis is gekoppeld, of bij het zwembad staat. Elke tuin biedt unieke mogelijkheden voor een veranda. Wij adviseren u graag over bestaande concepten en op maat gemaakte veranda’s.

LUXE TUINHUIZEN

Er bestaan diverse soorten tuinhuizen en schuren. Bij ons wordt elk tuinhuis op maat gemaakt, passend bij uw wensen en de stijl van uw tuin. Van strakke, exclusieve tuinhuizen tot traditionele luxe blokhutten, wij realiseren het voor u.

Tuinaanleg

Vakkundige tuinaanleg
Van jouw tuin